Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Pilotförsök med snabbspår för nyanlända med forskarutbildning

  [2017-06-26] Göteborgs universitet har initierat ett projekt som ska hjälpa nyanlända med påbörjad eller avslutad forskarutbildning att ta sig vidare inom den svenska universitetsvärlden. Projektet har fått en miljon kronor från Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).

 • Ny forskning: Evenemang kan förändra beteenden

  [2017-06-21] Sommaren i Sverige är fylld av musikfestivaler och andra publika evenemang. Många stöds av kommuner och andra offentliga aktörer, vanligen utifrån ekonomiska termer och varumärkesargument. Men evenemang kan också användas för att påverka beteenden som är värdefulla för både individ och samhälle. - Det finns anledning att tänka om när det gäller vilken typ av evenemang man prioriterar, säger forskaren Henrik Jutbring på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Pam Fredman fick ett pris i sitt namn som avskedsgåva

  [2017-06-19] Ett pris i Pam Fredmans namn var en av de gåvor universitetets avgående rektor fick under sin avtackning.

 • Vad vet vi om mikroplaster i sjömaten?

  [2017-06-16] Den 21 juni är det en temadag om hälsofördelar och risker med marina livsmedel, som vänder sig till aktörer inom livsmedelssektorn,återförsäljare inom handel och restaurang m fl, samt till myndigheter, forskare, miljöorganisationer, politiker och media.

 • Mer kunskap om våldsbejakande extremism ska ge bättre strategier

  [2017-06-15] Behovet av metoder och arbetsformer för att förhindra radikalisering och förebygga våldsbejakande extremism är stort. På uppdrag av Segerstedtinstitutet kartläggs nu den forskning som har bedrivits inom detta område, i ett projekt vid Göteborgs universitet.

 • Efter frukostmötet med alumnen Per Schlingmann

  [2017-06-13] Med berättelsen som vapen för att nå ut i kampen att vinna människors tid och uppmärksamhet var ämnet för Per Schlingmann på frukostmöte 13 juni. Då gäller det att ta fasta på det som är unikt och som inte går att kopiera - att också se det mänskliga i en global, urban och digital tid där alla kan kommunicera med alla.

 • Göteborgs universitet på West Pride 2017

  [2017-06-09] Göteborgs universitet är stolt partner till West Pride, som lyfter fram normkritik och hbtq-personers livssituation. I helgen kan du gå med i regnbågsparaden, lyssna på föreläsning om stjärnfamiljsjuridik och få juridisk rådgivning för alla slags familjer.

 • Per Schlingmann om berättelsen som vapen

  [2017-06-08] Den som etablerar historier som andra vill föra vidare, är vinnaren i det kommunikationskrig där alla kämpar om människors tid och uppmärksamhet, menar författaren, rådgivaren och föreläsare Per Schlingmann. Det utvecklar han på ett frukostmöte 13 juni där Göteborgs universitet är värd. Finns några platser kvar!

 • Nobelpristagare i fysiologi eller medicin föreläser

  [2017-06-08] Shinya Yamanaka fick 2012 dela Nobelpriset i fysiologi eller medicin, för den revolutionerande upptäckten att mogna, specialiserade celler kan omprogrammeras till omogna celler, så kallade stamceller. De i sin tur kan utvecklas till olika typer av celler i kroppen. Nobelpristagaren ger en öppen föreläsning den 7 september.

 • Pam Fredman och Karl Swedberg får Göteborgs Stads förtjänsttecken

  [2017-06-01] Förtjänsttecknet delas ut av kommunfullmäktiges presidium till personer som gjort betydande insatser för staden.

Fler nyheter

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?