Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Tidig avstämning avgörande för jobb på äldre dagar

  [2017-05-30] Vill du jobba vidare till 70, eller kanske 75? Då är det bra att tänka till redan före 50. Ny forskning manar nu till tidig planering, och punkterar samtidigt fördomar mot gruppen yrkesverksamma seniorer.

 • Ny metod främjar ögonkontakt med autistiska barn

  [2017-05-24] En ny metod utvecklad vid Göteborgs universitet har positiva effekter i behandling av barn med autism. Det visas i en avhandling från Göteborgs universitet där den här metoden jämförts med andra.

 • Tydligare kriterier för ansvar vid humanitära interventioner kan minska risk för övergrepp

  [2017-05-24] Tydligare kriterier för vilka länder som har ansvar att agera kan motverka att omvärlden står passiv när övergrepp sker mot civilbefolkningar. Sådana kriterier kan också bidra till att kostnaderna för humanitära interventioner fördelas rättvist mellan olika länder. Det slås fast i en avhandling från Göteborgs universitet, som också beskriver hur sådana kriterier bör se ut.

 • Världsledande arkeolog föreläser om Kretas minoiska bronsålderskultur

  [2017-05-23] Den minoiska kultur som utvecklades under bronsåldern på Kreta är temat för Félix Neubergh-föreläsningen i arkeologi vid Göteborgs universitet. Den 30 maj talar professor Nanno Marinatos på temat "The Solar Goddess of Minoan Crete".

 • Stödet till par som genomgår fosterdiagnostik kan bli bättre

  [2017-05-23] Att gå igenom behandling med fosterdiagnostik på embryon i samband med provrörsbefruktning ställer båda parter i en parrelation inför svåra beslut. För vissa finns en ökad risk för ångest och depression. Det är därför bland annat viktigt att stöd i samband med diagnostiken ges till både mannen och kvinnan. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?