Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Med känsla för färg

[2017-09-21] Ulla Magnusson från Karlstad är sedan många år en välkänd textilkonstnär som numera jobbar mycket med collage. Hon gör detaljrika bilder med underfundiga titlar och stor känsla för färg.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Nya kritiken mot Maria Ågren: "Är skandalöst"

[2017-09-21] Efter IT-skandalen kritiseras nu ännu en statlig organisation där regeringen pla...

[Expressen]

Regler för demonstrationer kan skärpas

[2017-09-21] INRIKES Politik. Regler för hur nazister och andra extremister får uppträda vid demonstrationer kan komma att skärpas. Partierna ska nu överlägga om hur antidemokratiska krafter kan motverkas.

[Aftonbladet]

Örebro konsthall öppnar utställningen "BU höst 2017"

[2017-09-21] Stefan Uhlinder och Helene Billgren. Lördagen den 23 september öppnar Örebro konsthall "BU höst 2017" - en utställning av konstnärerna Helene Billgren och Stefan Uhlinder, utställningen pågår till och med söndagen den 5 november.

[Örebroguiden]

S-professor: C och L kan regera med Löfven efter valet nästa år

[2017-09-21] SVERIGE Centerpartiet och Liberalerna kan komma att regera med Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter valet nästa år. Ulf Bjereld (S), professor i statsvetenskap, ser det som ett tänkbart koalitionsalternativ.

[Nyheter Idag]

Ledarskapet påverkas mer av ålder än kön

[2017-09-21] Det är betydligt större skillnad mellan yngre och äldre chefer, än mellan manliga och kvinnliga. Däremot skiljer sig de bakomliggande drivkrafterna åt, visar en studie från Göteborgs universitet.

[Tidningen Karriär]

Vetenskapsrådet stödjer tre forskningsinfrastrukturer vid Göteborgs universitet

[2017-09-21] Vetenskapsrådet har tagit beslut om att stödja svenska forskningsinfrastrukturer med cirka 4 miljarder kronor under de kommande åtta åren.

[Medarbetarportalen]

Möte mellan bild och form

[2017-09-21] Några dagar innan vernissagen av Barbara Häggdahls och Lennart Gybrants utställning pågår det intensiva hängningsarbetet. Den ska inte bara bli en mötesplats den ska även bli en helhet som bjuder in besökarna.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Finns en rädsla för att ställa krav

[2017-09-21] När arbetsgivare söker efter semestervikarier i ambulanssjukvården, ställs inga eller låga krav på körvana i annonserna. Det visar en rapport vid Göteborgs och Umeå universitet av trafikforskaren Jörgen Lundälv.

[Kommunalarbetaren]

Vetenskapsrådet beviljar stöd till SwedPop och SweClarin

[2017-09-21] Vetenskapsrådets har beslutat om långsiktig finansiering till infrastrukturer av nationellt intresse. Riksarkivet får finansiellt stöd till inte mindre än två infrastrukturprojekt. Projektet SwedPop får stöd.

[Riksarkivet]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?