Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Minnesord - Claes Wilhelmsson

[2017-03-30] Claes Wilhelmsson föddes 24 mars 1939 i Fritsla som son till Fabrikör Vilhelm Johansson och hans hustru Britta. Under uppväxten spelade Claes fotboll i Fritsla IF och var med och spelade i Fritsla ishockeyklubb.

[Hallands Nyheter]

UR Samtiden - Internationella brottsofferdagen 2017: Barns tillförlitlighet och trovärdighet - UR Skola

[2017-03-30] Hur ska man tolka små barn när de berättar om sexuella övergrepp? Den som lyssnar och betraktar påverkas av flera faktorer som oftast inte har någon betydelse för barnets trovärdighet.

[Utbildningsradion]

Lärlabbet: Ett forskande förhållningssätt - UR Skola

[2017-03-29] Tema: forskning i klassrummet. Hur kan lärare använda ett forskande förhållningssätt i vardagen? De flesta lärare har ett forskande förhållningssätt till sin undervisning.

[Utbildningsradion]

Kritiserad hakkors- konst ändrar utseende

[2017-03-29] Skulpturen som skulle föreställa ett hakkors och ställas utanför Sjöfartsmuseet i Göteborg mötte på förhand massiv kritik. Nu står skulpturen visserligen där - men inte i formen av ett hakkors, rapporterar P4 Göteborg.

[GT]

"Vi har tappat kontrollen över aprilskämtet"

[2017-03-29] Flera medier i länet har valt att slopa det traditionsenligt aprilskämtet i år. Anledningen är att falska nyheter snabbt kan bli virala på nätet och att det kan vara svårt att avgöra om nyheten är sann eller inte.

[Sveriges Radio Kronoberg]

Här är svaren på dina frågor, Bob Dylan

[2017-03-29] Hur många vägar måste egentligen en man vandra för att han ska bli en man? Inför Dylans Sverigebesök vänder sig Marcus Bornlid Lesseur till forskarvärlden för att reda ut frågorna i klassikern "Blowin' In The Wind".

[Expressen]

Ljuspartiklar kan jonisera utan Einsteins fotoelektriska effekt

[2017-03-29] En internationell forskargrupp ledd av fysiker från Göteborgs universitet har upptäckt ett nytt sätt att jonisera stora molekyler som inte kan förklaras med den fotoelektriska effekten som upptäcktes av Albert Einstein.

[Forskning.se]

Hundra operationer bokas om på Sahlgrenska

[2017-03-29] Bristen på specialistsjuksköterskor och anestesiläkare inom Sahlgrenska universitetssjukhusets operationsverksamhet i Göteborg är så stor att man i nuläget bara kan operera akuta tillstånd och cancerpatienter.

[Vårdfokus]

Medicinare ville fria fuskdömda Göteborgsforskare

[2017-03-29] Enligt Göteborgs universitet har två professorer vid lärosätet gjort sig skyldiga till vetenskaplig oredlighet. Men de två ledamöterna i oredlighetsrådet som själva är verksamma vid universitetets medicinska fakultet anmälde avvikande mening.

[Dagens Medicin]

Dalslands enda pollenstation försvinner

[2017-03-29] Pollenstationen vid Dalslands sjukhus i Bäckefors monteras ned. Det har norra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat. Enligt experten innebär det att pollenprognoserna försämras.

[Sveriges Radio Väst]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?