Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1

[2017-06-28] Toleranzia: Uppdatering kring optimeringsarbetet avseende tillverkningsprocessen för läkemedelskandidaten TOL1 Efter att ha genomfört ett flertal förändringar i tillverkningsprocessen för bolagets läkemedelskandidat TOL1 har Toleranzia nu

[AktieTorget]

Längre gymnasieutbildning gav minskade skillnader i valdeltagande

[2017-06-28] Meddelande Längre gymnasieutbildning gav minskade skillnader i valdeltagande Fler unga från lågutbildade hem röstade i riksdagsvalen när yrkesprogrammen på gymnasiet förlängdes från två till tre år i början av 1990-talet.

[IFAU]

Tio myndigheter ska ta samlat grepp om kulturmiljön

[2017-06-28] Regeringen ger tio myndigheter uppdraget att ta fram vägledande strategier för arbetet med kulturmiljöfrågor, bland dem Boverket, Naturvårdsverket och Trafikverket.

[arkitekten.]

Mattias vill lyfta det svenska vinet

[2017-06-28] Foto: Per Anger VINKÄNNARE. Mattias Säfwenberg, sommelier på Aludden Prôvidore i Lerum, vill sprida kunskap om svenskt vin. Mattias vill lyfta det svenska vinet Lerum Från cancervård till vinprovningar.

[Lerums Tidning]

Beslut om stöd för konst- och kulturutbildningar 2017

[2017-06-28] Myndigheten för yrkeshögskolan har nu fattat beslut om stöd för konst- och kulturutbildningar i ansökningsomgång 2017, för utbildningar som startar 2018.

[Yh - myndigheten]

Svart städning inte längre accepterat

[2017-06-28] Det omdiskuterade rutavdraget fyller tio år den 1 juli. Färsk forskning från Göteborgs universitet visar nu att acceptansen för att köpa svarta tjänster minskat kraftigt. Katarina Nordblom är forskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

[SVT Nyheter Väst]

Kräv plats åt männen, Johansson!

[2017-06-28] Matriarkatets tid är nu. Åtminstone inom den kommunala sektorn. Två tredjedelar av höga kommunala tjänstemän och chefer är numer kvinnor, enligt en kommande studie från Göteborgs universitet (SR, 27/6).

[Enköpings-Posten]

Histoire de la violence - en historia om våld och våldtäkt

[2017-06-28] Elisabeth Tegelberg om den franske författaren Édouard Louis. ï Édouard Louis utkom 2016 med sin andra roman, Histoire de la violence, också den med självbiografisk bakgrund.

[Tidningen Kulturen]

Så var Michael Nyqvists liv

[2017-06-27] Skådespelaren Michael Nyqvist har avlidit efter en tids cancersjukdom. Hans karr...

[Dagens Nyheter - Login]

Läs gärna mer om hur vi bedriver vårt arbete.

[2017-06-27] Efter DNA-analys på Göteborgs universitet visade det sig att en fisk som hittades i Lysekils hamn tidigare i vår är en europeisk stör - en mycket sällsynt art.

[Sveriges Radio Väst]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?