Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Från mellanstadielärare till professor

[2017-02-24] Hon började som mellanstadielärare och nu har hon blivit professor i sociologi. Marie Carlsons väg har inte varit helt rak, men alltid kretsat kring frågor om utbildning, demokrati, migration och mänskliga rättigheter. Hennes intresse har också fört henne till många olika länder och Marie har deltagit i flera internationella forskningsprojekt.

• Forskare från GU bakom miljösmart hinder till Gothenburg Horse Show

[2017-02-22] Under Gothenburg Horse Show hoppar hästarna i världseliten över många olika hinder. Men bara ett består av tidningspapper. En grupp forskare vid Göteborgs universitet har tagit fram det återvinningsbara hindret Ecoestrian som även innehåller textil och musselskal.

• Föräldrarna viktiga vid rehabilitering av unga med förvärvade hjärnskador

[2017-02-22] Unga som drabbas av hjärnskador behöver ofta omfattande rehabilitering. En ny avhandling från Göteborgs universitet visar att föräldrarna och ungdomarna själva kan bidra till att förstå vilken sorts rehabilitering som behövs genom att utforska hur tal och språk fungerar i hemmiljön.