Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Mattias Goksör universitetsstyrelsens prorektorskandidat

[2017-04-25] Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt möte idag, tisdag 25 april, att föra fram endast en kandidat som ny prorektor för Göteborgs universitet. Det är Mattias Goksör, prefekt vid institutionen för fysik, som presenteras för den rådgivande hörandeförsamlingen 19 maj.

• Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

[2017-04-24] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

• Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

[2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.