Examenskonserter

Konsert

Under två helger i maj fylls huset till brädden med musikupplevelser, när ett 30-tal musikerstudenteravslutar och manifesterar sina studier inför publik.

13.00-14.30 Adam Häggmyr (klassisk musik), Ohlinsalen B301
Paul Dukas - Villanelle
Hugo Alfvén - Notturno Elegiaco
Arnold Cooke - Rondo in Bb
Franz Strauss - Nocturno
W.A. Mozart - Horn Quintett
Medverkande: Roger Johansson - Piano, Riccardo Gnudi - Orgel, Roberta Mascia - Harpa, Elisabeth Klinck - Violin, Satu Kae - Viola, Erik Winroth - Viola, Huseyin Gundogdu - Cello

15.00-16.00 Jonathan Nadler (improvisation), Sjöströmsalen A301
Mycket välkomna ska ni vara till Jonathan Nadlers examenskonsert! Det kommer att bjudas på eget, nyskrivet material samt låtar från jazzstandardrepertoaren.
Medverkande: Erik Larsson - sax, Jonathan Nadler, piano, Anders Juel Bomholt - kontrabas, Pauls Pokratnieks, trummor

16.00-17.00 Per Brehmer (världsmusik), Schildknechtsalen D301

17.00-18.00 Daniel Purk (improvisation), Lindgrensalen A302
"Pro tanto" är en konsert i två delar som summerar de två senaste åren i Daniel Purks musikaliska liv. Första delen som är akustisk spelar Daniel kontrabas med Per-Gunnar Juliusson vid flygeln. Musiken som
framförs av denna duo är komponerad av Daniel och tar er med på en resa från 3452 via Lanús, Mvezo, Providence till Göteborg. Andra delen bjuder det Malmöbaserade bandet Beyond Imagination på klassisk västkustrock. Bandet har funnits sedan 2013 och håller i skrivande stund på att spela in bandets första fullängdare som kommer ut hösten 2017.

Beyond Imagination: Emanuel Nyman - Trummor, Viktor Johansson - Sång, Tim Carlstedt - Gitarr, Anderas Baro - Sax / Körsång, Jimmy Garting - Keyboard, Daniel Purk - Elbas

19.00-20.00 Anton Jonsson (improvisation), Schildknechtsalen D301

19.00-20.30 Kristine Solli Oppegard (klassisk musik), Sjöströmsalen A301
Efter 3 år på Högskolan för scen och musik skall jag äntligen få ha en konsert där jag bara spelar musik jag tycker om. Det blir allt i från barockmusik till loop station till stora ensembler. Gillar du trombon extra mycket eller är du nyfiken på alla olika sätt en trombon kan låta är du mer än välkommen till min examenskonsert!
Concertino för trombon och stråkorkester - Lars Erik Larsson 1955
Slipstream - Florian Magnus Maier 2015
A brass menagerie - John Cheetham 1987
Champagne galop - Hans Christian Lumbye - arrangert för 5 tromboner
M fl stycken.
Medverkande: Roger Johansson, Endre Rydås, Hanne Småvik, Adam Sahlin, Jonny Goodwin, Anton Johansson, Øystein Kregnes, Kristian Nilsson, Albin Lagg, Olivia Høilund-Carlsen Ruud, Grace Buttler, Jessica Fällgren, Sofia Hanson, Floor Feleus, Bori Brezovszky, Maria Ryan, Hanna Ericsson, Hannah Tattersfield, Felicia Möller, Sven Risberg, Oskar Valeberg

20.00-21.00 Emil Blommé (improvisation), Lindgrensalen A302
Emil Blommé avslutar sina masterstudier på improvisationslinjen med Examenskonsert Nr. 2. Det blir explosiva, meditativa och medryckande fria improvisationer som utforskar både elektroniska och akustiska ljudlandskap.
Medverkande: Emil Blommé - Trummor och elektronik, Lisen Rylander Löve - Saxofon, röst och elektronik.

Fler examenskonserter:
Söndag 21 maj
Fredag 26 maj
Lördag 27 maj
Söndag 28 maj

Datum: 2017-05-20

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1
D301, B301, A301, A302