Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

Open Week Talks: Walking is just catching yourself while falling over and over and over - On research practice and paths to and through academia

Tid: 2017-11-20 kl 13:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8 - Caféet, HDK, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg

Evenemangstyp: Föreläsning

Vägen till att börja forska inom akademin är sällan rak eller tydlig. Jessica Hemmings, professor i Konsthantverk, delar med sig av i sitt eget snubblade till och genom akademin. Det kommer i sin tur att vara utgångspunkten för en gemensam diskussion bland studenter och inbjudna doktorander, modererat av Henric Benesch, lektor i Design.

Föreläsare: Jessica Hemmings

Open Week Workshop: Kulturklubben

Tid: 2017-11-20 kl 14:00
Plats: Sjumilaskolan, Friskväderstorget 13, Göteborg

Evenemangstyp: Workshop

KulturKlubben är ett designinitiativ som utforskar kultur utifrån barns perspektiv. Alla är välkomna att lämna egna avtryck i samband med utställningens aktiviteter och events.

Open week Talk: New Companionships - Öppningssamtal

Tid: 2017-11-20 kl 17:30

Evenemangstyp: Utställning, Föreläsning

Öppning av utställningen New Companionships + musik + gäst: Etienne Turpin

Föreläsare: Etienne Turpin

Forum för scenkonst: Audition - yrkesliv

Tid: 2017-11-20 kl 18:00
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - Lingsalen, A505

Evenemangstyp: Seminarium

I den andra delen av vår seminarieserie om audition ligger fokus på yrkeslivet. Hur går det till att få ett skådespelarkontrakt på Sveriges teatrar? Hur vanligt är audition vid rollsättning, och hur går en audition till? Ser det likadant ut när det gäller teater, musikal och film?

Fotografi: Experiment och social förändring

Tid: 2017-11-21 kl 09:00

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna till det internationella forskningssymposiet Photography at the Threshold: Experiments and Social Change. Symposiet är öppet för alla, och hålls på engelska.

Föreläsare: Bland talarna finns konsthistoriker, foto-forskare, konstnärer, curatorer och författare som Sabine T. Kriebel, Maja Hagerman, Claes Gabrielson, Mats Jansson, Mhairi Sutherland, Katarina Leppänen, Anna Dahlgren, Eva Dahlman och Susanne Kriemann.

Gästseminarium: Ulf Hedetoft

Tid: 2017-11-21 kl 09:15
Plats: Samvetet, Sprängkullsgatan 19 - Stora Skansen, 3rd floor

Evenemangstyp: Seminarium

Öppna kammarmusikseminarier

Tid: 2017-11-21 kl 10:30
Plats: Artisten, Fågelsången 1 - A503, A505, C310

Evenemangstyp: Seminarium

Lär dig mer om kammarmusik! Här finns möjligheten att följa med djupt in i enskilda verk när teorilärarna gräver fram och förklarar spännande detaljer.

Open Week Talks/Workshop: Omforma

Tid: 2017-11-21 kl 12:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning, Workshop

En kort presentation och workshop av Omforma och designfältets hemliga maktstrukturer. I workshopen utforskar och utvecklar vi nuvarande och möjliga framtida nätverk

Open Week Talks: Books Code and Networks

Tid: 2017-11-21 kl 15:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

Linda Hilfling Ritasdatter och Nikita Mazurov berättar om sin forskning och talar om virtuella bibliotek, kopior och koder - relaterat till böcker och media. Föreläsningen hänger ihop med Jonas Ingvarssons föreläsning samma kväll.

Hur kan vi bäst förstå varför ojämlikhet överförs mellan generationer? Söderbergseminariet 2017

Tid: 2017-11-21 kl 15:00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - Malmstenvåningen, Handelshögskolan

Evenemangstyp: Seminarium

Ojämlikhet i välbefinnande mellan individer och grupper har ofta varit i centrum för den offentliga debatten, inte minst de senaste åren. I den här föreläsningen sammanställer Mikael Lindahl resultat från sin forskning om ojämlikhetsöverföring mellan generationer där han analyserat frågor som: Hur mycket av sambandet mellan föräldrars och barns välbefinnande, t.ex. mätt som inkomstnivå, utbildningslängd och hälsotillstånd, beror på "arv" och hur mycket beror på "miljö"? Hur mycket av barns utbildningsval orsakas av föräldrars utbildningsval? Vad betyder far- och morföräldrar för kommande generationers välbefinnande? Föreläsningen avslutas med ett försök att sammanfatta vad vi har lärt oss från det senaste decenniets forskning samt diskutera forskningsplanen för de närmaste åren, vilket bl.a. innefattar studier av den utvidgade familjens betydelse.

Föreläsare: Professor Mikael Lindahl, Institutionen för nationalekonomi med statistik, som tillträder Torsten Söderbergs forskningsprofessur vid Handelshögskolan i Göteborg

Open Week Workshop: Är design bara till för vuxna?

Tid: 2017-11-21 kl 15:00
Plats: Sjumilaskolan, Friskväderstorget 13, Göteborg

Evenemangstyp: Workshop

Prova att designa dina egna leksaker med Feltive! Feltive är en filtkonstruktionsleksak som ger barn nya möjligheter att utforska sin egen kreativitet. Koppla ihop filtmodulerna och skapa en hund, ett rymdskepp, eller ett slott! Du är uppfinnaren, så det är du som bestämmer!

Open Week Talks: Corridors and Benches

Tid: 2017-11-21 kl 16:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Föreläsning

Markus Bergström i samtal med Carsten Hoff. Samtalet sker på bänken i HDK:s entré. Samtalet modereras/styrs av Nina Due, chef Röhsska museet. Språk: Engelska

Föreläsare: Carsten Hoff

Open Week Workshop: Oväntade möjligheter

Tid: 2017-11-21 kl 17:00
Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangstyp: Workshop

Varifrån kommer de slumpmässiga idéerna? Finns det ett sätt att använda sig av slumpen för att generera idéer? Oväntade möjligheter är en workshop där vi tillsammans undersöker hur vi aktivt kan använda oss av slumpen för att upptäcka något oväntat. Föranmälan krävs. Anmäl dig till jo.appelfeldt@gmail.com

Open Week Talks: Den moderna tekniken är bokens bästa vän

Tid: 2017-11-21 kl 18:00
Plats: Humanistiska biblioteket, Renströmsgatan 4, Göteborg

Evenemangstyp: Föreläsning

Inför ombyggnationen av Humanistiska biblioteket vid Göteborgs universitet, kom begrepp som mötesplats, terminaler att associeras till en digital kultur, medan läsesal och böcker verkade kopplade till en analog tryckkultur. Men bygger inte det på en missuppfattning av digitaliseringens konsekvenser? Docent Jonas Ingvarsson, litteraturvetare och mediehistoriker, försöker bringa lite reda i begreppen.

Föreläsare: Jonas Ingvarsson

Open Week Talks: Årets formbärare - illustratören Sara Andreasson

Tid: 2017-11-21 kl 18:00
Plats: Hoki Moki, Erik Dahlbergsgatan 3 Göteborg

Evenemangstyp: Föreläsning

Motiveringen till årets utnämning lyder: "Med en självsäker formkänsla och sina normbrytande illustrationer har Sara Andreasson gjort sig ett namn internationellt. Över 60 000 personer följer henne på Instagram och hon har uppdragsgivare som Apple och Nike i bagaget. Dessutom har hennes bilder synts på omslagen för New York Times och Rolling Stone. Det är en kreatör med en stark vilja om att göra världen mer jämlik och det syns i hennes arbeten."

Föreläsare: Sara Andreasson


Sida 1 av 7 

Lägg till evenemang

Har du information om ett evenemang på Göteborgs universitet?

Lägg in det i kalendern!

Kalendern på Göteborgs universitets startsida visar öppna evenemang som riktar sig till en bred allmänhet.
Har du ett evenemang som platsar i den öppna kalendern, hör av dig till redaktionen.

Sidansvarig: Mikael Stoltz|Sidan uppdaterades: 2017-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?