LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Projektassistent

Avdelningen för arbets- och miljömedicin tillhör institutionen för medicin och är en integrerad avdelning med personal från Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. Vi utreder och forskar om effekterna av exponering för kemiska ämnen, fysikaliska faktorer, ergonomi, vibrationer och stress i arbets- och omgivningsmiljö.

Forskargruppen Ljudmiljö och hälsa (www.amm.se/ljudmiljo) studerar hur och i vilken omfattning människans hälsa påverkas av ljud i olika miljöer och sammanhang med hänsyn tagen till faktorer som psyko-akustik, stress och individuell känslighet. Forskningen syftar till att förebygga bullers negativa påverkan på hälsa, sömn och återhämtning, inlärningsmöjligheter i skola och förskola, samt hörselrelaterade besvär. I vårt unika ljudmiljölab studerar vi vilka ljudkaraktärer och vibrationer som leder till negativ påverkan på t ex sömn.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen ljudmiljö och hälsa söker 1-2 projektassistenter till en pågående studie där enkätsvar över yrkeshistorik bland omkring 10 000 kvinnor ska kodas enligt NYK-standard för olika yrken för att därefter kopplas samman med Job-Exposure-Matrix (JEM) för bullerexponering. Studiens syfte är att undersöka hur bullerexponering i olika yrken påverkar hörseln.

Arbetsuppgifter för denna tjänst inkluderar att koda yrkestitlar från rådata i förhållande till en kodmall (NYK) och att göra sammanställningar av kodat material. Utöver introduktion i arbetet, och avstämningsträffar, vilka sker på plats på Arbets- och miljömedicin, kan kodningen utföras på distans efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar eller har studerat området yrkesmedicin, miljövetenskap, samhällsmedicin eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkeshygieniskt arbete, men vi söker även dig som på annat sätt har erfarenhet av yrkesbenämningar, innehåll och arbetsförhållanden i olika yrken. Vi söker dig som är noggrann och systematisk och har vana av administrativt arbete. Du ska ha god kunskap i att läsa och tyda svenska och du bör särskilt ha kännedom om hur olika yrken benämns på svenska (yrkestitlar). Självständighet samt god förmåga att arbeta i grupp är en fördel.

Önskvärda kvalifikationer:

• Erfarenhet av yrkesmedicinska bedömningar.

Anställning

Anställningsform: 1-2 tidsbegränsade timanställningar under 3 månader Omfattning: Ca 50 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast möjligt

Kontaktuppgifter för anställningen

Kerstin Persson Waye, Professor/forskargruppsledare, kerstin.persson.waye@amm.gu.se

Sofie Fredriksson, Leg. audionom/doktorand, 031-7863610, sofie.fredriksson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan skall inkludera: CV, personligt brev, intyg av utbildning samt bör innehålla namn och kontaktinformation på en referensperson.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.