LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Samordnare med inriktning mot fortbildning för studievägledare och för rättssäkerhetsfrågor.

Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Vid enheten arbetar cirka 75 personer. I enhetens uppdrag ingår att ge stöd till studenter och presumtiva studenter inför, under och efter studietiden genom vägledning, antagning och examen. Utbildningsenheten ger också stöd och service till institution och fakultet i arbetet med att hantera utbildningsadministrativa frågor. Vi förvaltar och utvecklar även systemstöd för studieadministration. Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att skapa en god arbetsmiljö med ett respektfullt och trevligt klimat mellan kollegor. Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierade.

Vid en av sektionerna på enheten arbetar man bl. a att ha en samordnande och utbildande roll för universitetets studievägledare, med student- och regelfrågor, breddad rekrytering och validering, att ge stöd till studenter med funktionsnedsättning och att vara ett beredningsstöd till utskottet för utbildning på forskarnivå. Till denna sektion söker vi nu ytterligare en medarbetare som kommer att arbeta med fortbildning för universitets studievägledare och rättssäkerhetsfrågor.

Arbetsuppgifter

I rollen som samordnare arbetar du kontinuerligt med fortbildning för universitets studievägledare och med kvalificerad handläggning av rättsäkerhetsärenden relaterat till högskole- och universitetsområdet.

Utöver detta har du en samordnande roll vad gäller universitetets insatser för anpassade studier utifrån att Göteborgs universitet är ett riksidrottsuniversitet (RIU) tillsammans med Chalmers. Du kommer även att arbeta aktivt i RIU-projektet.

Vi tänker oss en pedagogisk utveckling av fortbildningsverksamheten för studievägledare och i samarbete med en kollega arbetar ni tillsammans fram ett fortbildningsprogram som är relevant för målgruppen. Som samordnare är du även en expert i regeltolkning av förordning/lagar som styr utbildningsområdet och utgör ett stöd till verksamheten i dessa frågor.

I rollen som samordnare har du ett nära samarbete med en rad aktörer (bl. a inom Göteborgs universitet och med externa aktörer).

Kvalifikationer

Du har en lämplig utbildning på högskolenivå av relevans för området. Erfarenhet av att arbeta med fortbildning utifrån ett pedagogiskt och analytiskt perspektiv  är ett krav liksom att du har goda kunskaper i påverkande lagstiftning för universitets- och högskoleområdet. Erfarenhet av handläggning och administration förknippade med denna typ av uppdrag är meriterande. Vidare är det meriterande med erfarenhet av studievägledning.

Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, och känner dig bekväm med att ge information och föreläsa inför större grupper. För anställningen är det meriterande om du har god datorvana.

Som person är du engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta målinriktat. Arbetsuppgifterna ställer krav på saklighet, lyhördhet, integritet och initiativförmåga. Självklart är du en person som tycker om att arbeta tillsammans med andra människor och är bra på att planera och organisera ditt arbete.

Anställning

Anställningen är en allmän visstidsanställning fram till 2017-12-31 på heltid med placering vid Utbildningsenheten/ sektionen för student- och utbildningsstöd.
Tillträde sker 2017-11-01.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Christina Kaspersen, Sektionschef student- och utbildningsstöd

Christina.kaspersen@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.