Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetsgemensamma organ

De universitetsgemensamma organen har i uppgift att stödja universitetsledningen och verksamheten i olika frågor. En beskrivning av dem följer här.

Rektors ledningsråd

ger rektor stöd i beslutsfattandet och är ett forum för diskussion av framtidsfrågor och universitetsgemensamma strategier.

Rektors ledningsråd

Rektors forskarråd 

är rådgivande till rektor i övergripande och strategiska forskningsfrågor.

Rektors forskarråd

Utbildningsnämnden 

är ett beredande och rådgivande organ till rektor med uppdrag att utveckla universitetsgemensamma principer för utbildningen.

Utbildningsnämnden

Samordningsnämnden för lärarutbildning, SOL

är ett universitetsgemensamt organ med övergripande uppdrag att – med tillvaratagande av universitetets samlade kompetens – strategiskt utveckla, samordna och övergripande kvalitetssäkra lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

Samordningsnämnden för lärarutbildning

Utskottet för utbildning på forskarnivå 

är ett permanent utskott till Utbildningsnämnden. Utskottet verkar för gemensamma principer för forskarutbildningen och bidrar till kvalitetssäkring och erfarenhetsutbyte över fakultetsgränserna i frågor som rör forskarutbildningen.

Utskottet för utbildning på forskarnivå

Kvalitetutskottet

är ett beredande arbetsutskott under Utbildningsnämnden. Uppdraget för 2015 och 2016 är framförallt att utveckla och implementera ett nytt kvalitetssäkringssystem för utbildning.

Kvalitetsutskottet

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?