• Masterstudenter visar kunskap inom kommunikation 5 juni

[2018-05-22] Flera studenter har skrivit om kommunikation i offentlig verksamhet och presenterar nu sina examensarbeten speciellt för kommunikationsintresserade. Uppsatserna handlar bland annat om kris- och ledningskommunikation, analys av mejlkonversation mellan myndighet och privatperson samt kommunikationsflödet vid mässlingsutbrottet i vintras. Anmälan behövs.

• Allt fler svenska lärosäten redo att ta emot hotade forskare

[2018-05-21] Nätverket Scholars at Risk växer, både i världen och i Sverige. Nu står fyra svenska lärosäten redo att ta emot hotade forskare. Göteborgs universitet är ett av dem.

• HDK-student står bakom designen för årets medalj till Göteborgsvarvet

[2018-05-18] Oskar Summerton tar snart sin examen i Smyckekonst på Högskolan för design och konsthantverk, HDK, men har redan nu fått det ärofyllda uppdraget att designa årets medalj till Göteborgsvarvet. Det är löparna själva som röstat fram Oskars designidé till det vinnande förslaget.

• Möt 2017 års Nobelpristagare i kemi Joachim Frank

[2018-05-15] Den 12 juni besöker Joachim Frank Göteborgs universitet och Chalmers för att ge en föreläsning om det arbete inom kryoelektronmikroskopin som gav honom Nobelpriset i kemi 2017.

• Examensutställning i Frihamnen

[2018-05-09] Högskolan för design och konsthantverks avgångsstudenter ställer ut smycken, textilkonst, keramik, möbeldesign, konsthantverk med mera. Vernissage är det först den 18 maj, men här på webben kan du se alla alster redan nu.

• Nu drar sommarskolan för nyanlända igång

[2018-05-08] 2-9 maj introduceras ett 30-tal nyanlända till universitetet.

• Sociala medier påverkar ungas hälsobild

[2018-05-04] Ungdomar kommunicerar och söker information om mat, kroppsvikt och hälsa på sociala medier. Sociala medier kan även användas praktiskt i hälsopromotivt arbete med ungdomar när de får socialt stöd av andra ungdomar med övervikt och fetma. Samtidigt kan detta innebära ett oönskat utseende- och viktfokus. Detta framgår av en aktuell avhandling vid Göteborgs universitet.

• 52-sidigt vårnummer av GU Journalen ute nu

[2018-05-02] Läs om: Förintelsen som fick forskare att engagera sig för flyktingar, försöksverksamhet på gång med praktiknära skolforskning, hur djur drabbas av miljöproblem orsakade av människan med mycket mera.

• Valborgsfirande i Trädgårdsföreningen

[2018-04-28] Traditionsenligt med tal av Göteborgs universitets rektor, prisutdelning av Guldtummen och - sist men inte minst - skönsjungande studentkörer och studentikosa orkestrar. Så firas vårens ankomst Trädgårdsföreningen måndagen den 30 april kl. 14-16.

• David Dencik gästlärare i nytt artist in residence-program

[2018-04-27] Den internationellt kände skådespelaren David Dencik blir den första av tre konstnärer/pedagoger som gästar Högskolan för scen och musik i Göteborg (HSM) inom ramen för ett nytt Artist in Residence-program. Programmet, som stöds ekonomiskt av Stenastiftelsen, går ut på att under en treårsperiod bjuda in tongivande konstnärer för återkommande insatser som gästlärare. Den 7-9 maj kommer David Dencik till HSM för ett första besök, då han kommer att hålla workshops och masterclass i filmskådespeleri för skådespelarstudenterna. Den 8 maj hålls ett "artist talk" dit även filmstudenter från Akademin Valand och en intresserad allmänhet bjuds in.