Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global Challenge-seminarium: Donald Trump är USA:s president - hur kunde det bli så här och vad händer nu?

Föreläsning

Till mångas förvåning blev Donald Trump USA:s 45:e president. Hans inledande tid vid makten har varit minst sagt turbulent. Hur kan vi förstå hans framgångar och vad som händer i det amerikanska samhället? Vad innebär det att vi har fått en administration som vill utmana det etablissemang de nu själva representerar? Vad vill de och vad kan de göra?

Göteborgs universitet präglas av ett starkt samhällsansvar och ett globalt engagemang, och strävar efter att utbilda demokratiska samhällsmedborgare med respekt för grundläggande värden som mänskliga fri- och rättigheter. Som en del i det arbetet arrangerar universitetet seminarieserien Global Challenges på temat globala utmaningar.

Föreläsningen hålls på svenska.

Föreläsare: Frida Stranne är doktor i freds- och utvecklingsforskning och lektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Hon är även knuten till Nordamerikainsitutet (SINAS) vid Uppsala Universitet. Frida Stranne har medverkat som USA-expert i bland annat SVT Agenda, Studio Ett, P1 Morgon och i USApodden i Sveriges Radio. Hon var Expressens USA-expert under valåret 2016. Hon var bosatt i Washington DC 2013-2014 och var då gästforskare vid American University. På bloggen Amerikaanalys ger Frida Stranne tillsammans med andra forskare sina perspektiv på amerikansk politik och samhällsutveckling: www.amerikaanalys.se

Datum: 2017-03-30

Tid: 15:00 - 16:30

Kategorier: Populärvetenskap, Internationellt, Samhällsvetenskap

Arrangör: Universitetsledningen

Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25
Kjell Härnqvistsalen, A-huset - källarplan

Sista anmälningsdag: 2017-03-30 kl. 14:00.

Kontaktperson: Maria Eriksson

Telefon: 031-786 5707

Antal platser: 300 (Varav 240 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?